21. 5. 2024   |   svátek má Monika
 

Albánská polévka

Název Množství a jednotka
hlávkové zelí 1/2 hlávky
mrkev 2 ks
brambory 2 ks
sádlo 30 g
slanina (špek) 50 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: albánská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a brambory nakrájíme na kostičky. Rozpustíme sádlo a osmahneme na něm zelí a mrkev. Zalijeme 1 a 1/2 l vody, přidáme brambory, sůl, lžičku cukru a uvaříme doměkka. Pokud se nám zdá polévka slabá, přidáme bujón.
Masožravci si zvlášť osmaží nakrájenou slaninu a přidají do hotové polévky.


 


RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Rozpíčky paní hajné

Postup: Rozinky zalijeme rumem a necháme nabobtnat. Nasekáme vlašské ořechy.Připravíme... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 1

Postup: Na vál prosijeme mouku, přidáme prášek do pečiva, změklé máslo, cukr, vejce a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíky

Postup: Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, nahoře uděláme důlek. Odměříme si 280... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...